Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Sådan får du den bedste mørkeoplevelse

Er du klar til at udforske den magiske nattehimmel på Mandø? Vi guider dig mod en uforglemmelig og tryg naturoplevelse med gode råd, så du bliver godt klædt på til at få mest muligt ud af mørket, stjernerne og stilheden. 

Gode råd til dig, der besøger mørket på Mandø

Oplev en guidet tur

En guidet tur giver dig en helt særlig tryghed, når turen går ud i den kulsorte stjernenat samtidigt med, at du får en masse viden om alt det, der gør mørket helt specielt.

Læs mere om guidede ture

Brug en kikkert

Snup en kikkert med. Den forbedrer din udsigt til stjernerne og planterne, så du kan se endnu mere af den storslåede himmel.

Rødt lys bevarer dit nattesyn

Rødt lys bevarer dit nattesyn. Hvidt lys forstyrrer modsat dine øjne i op til 40 minutter, så tag f.eks. en cykellygte med rødt lys med og sluk din mobiltelefon for at bevare det perfekte nattesyn og nyde mørket fuldt ud.

Klæd dig på i flere lag

Stjernekiggeri kan blive køligt, især i vinterhalvåret hvor det netop er bedst at kigge på stjerner. Klæd dig på i flere lag, så du altid kan tage et lag af og dermed tilpasse dig temperaturen.

Medbring et tæppe

Spred dit tæppe ud, læg dig godt til rette og nyd stemningen og øjeblikket. Du kan helt sikkert få lang tid til at gå med bare at ligge og kigge op på den fantastiske himmel med de dansende stjerner.

Forkæl dig selv med varme drikke

Gør din oplevelse ekstra behagelig ved at medbringe varme drikke, som du kan varme dig på og nyde på de køligere nætter, mens du udforsker stjernehimlen i al dens pragt.

Sæt dig ind i vejret, skyforhold og månens fase

En klar himmel uden lysforurening og en ny- eller halvmåne giver dig de helt optimale betingelser for at se alle de fantastiske lysfænomener på himlen. Tjek derfor vejrprognoser, skyforhold og månens faser, når du planlægger din tur.

Se Dark Sky kalender

Kom sikkert til og fra Mandø

Du kan enten køre med traktorbusserne eller i egen bil. Du skal dog være opmærksom på tidevandet, når du kører til Mandø. Vejen bliver nemlig oversvømmet to gange i døgnet. Kør kun, når der er lavvande og faldende vand.

Se tidevandstabellen

Bliv på veje og stier

Bevæg dig langs veje og stier for at undgå snubletråde. Det sikrer ikke kun din sikkerhed, men giver dig også en behagelig og nem måde at udforske området.

Se kort over Mandø

Nyd stilheden

Naturen har sine egne lyde. Hvis du holder din egen støj på et minimum, kan du bedre nyde den stille skønhed og lade de naturlige lyde fylde omgivelserne.

Omfavn dyrelivet

Mandø har et rigt dyreliv, som er en oplevelse i sig selv. Vi deler naturen med dem, så undgå at forstyrre sæler og fugle og vær opmærksom på de områder, der kan være begrænsede under ynglesæsonen.

Pas godt på naturen

Vi bevarer skønheden i naturen, når vi samler affald op, vi finder – også selvom det ikke er vores eget.

Overnat i buldermørket

Forlæng din mørkeoplevelse og overnat på Dark Sky Park Mandø. Der er overnatningsmuligheder for enhver smag og pengepung.

Dyk ned i alle overnatningsmuligheder